Verified Beef Production Plus (VBP+)
Certification Program

For further information, write to us at pbqcertification@upa.qc.ca.

 

1. What is VBP+?

2. Our VBP+ ambassadors in Quebec

3. Downloadable reference documents for certified producers

4. Continue education

5. Our VBP+ winners


 

1. What is VBP+

The original VBP program was created in 2004 by the Canadian Cattle Association. At that time, it had requirements on food safety, including animal health management, pesticide and manure management, and the shipment of animals. In 2016, the “Plus” was added to reflect three additional components in VBP+:

  1. Biosecurity
  2. Environmental stewardship
  3. Animal care

One section in the specifications also deals with producers’ social consciousness, employee training, and community involvement. It came as no surprise, then, that VBP+ was recognized by the Canadian Roundtable for Sustainable Beef in 2018. Bear in mind that sustainability means more than just environmental stewardship; it encompasses people and community, animal health and welfare, food security, efficiency, and innovation. These aspects all serve the goal of economic viability for the cattle production sector and its businesses.

For more on VBP+ activities where you live, click here.

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2. Our VBP+ ambassadors in Quebec

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3. Downloadable reference documents for certified producers

Click on the appropriate document to download it.

  1. Summary of VBP+ requirements:
  2. You can find all the information on the VBP+ Inc. website: http://www.verifiedbeef.ca/producer-resources/producer-reference-manual.cfm
  3. To request a paper copy, please write to us at pbqcertification@upa.qc.ca.

Click on the image to access the VBP+ Inc. website

 

 

 

 

 

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4. Continuing education

Conférence de Dr Reynold Bergen « Bœuf durable et utilisation de l’eau en production bovine » La préparation au transport : Quelles sont les étapes à suivre? Je mets en marché ma viande, mais… Quel logiciel utilisez-vous pour la production vache-veau?
Mortalité des veaux en production vache-veau Mise en place d’un système fourrager résistant et résilient Parasites en production bovine Le choix des cultivars pérennes
Les graminées de saisons chaudes Les nouvelles recommandations d’espace dans le vache-veau Brassicacée et annuelles de saisons froides Mes médicaments, j’en prends soin!
Eau, eau, dévoile-moi tes secrets! Des plantes toxiques pour les bovins, oui ça existe! Bovins fragilisés : comment mieux les déceler L’introduction de sujets : éviter les bombes à retardement!
Stratégies pour limiter les impacts des changements climatiques sur les infrastructures La réduction des GES par l’alimentation en production bovine Guide des aménagements alternatifs en production bovine 2023 La carboneutralité en production bovine vache-veau, est-ce possible?
Les caractéristiques génétiques intéressantes pour favoriser la réduction des GES Sécuriser l’accès à l’eau dans un contexte de changements climatiques Rénover et fertiliser mes pâturages... le faire ou ne pas le faire, telle est la question! Garder ses employés, ce n'est pas sorcier!
     
Recycler et valoriser les plastiques agricoles : pourquoi et comment?
     

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5. Our VBP+ winners

We wish to highlight the efforts of VBP+ certified producers in Quebec. Will you be among our award winners next year?

 

Thank you for your commitment to the program and for helping ensure recognition for cattle production in Quebec and Canada!

For more information on the VBP+ program and certification costs, or to start the process now:

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